undefined

undefined

undefined

Sinterklaasintocht weer groots in Losser

undefined

Zondag 19 november is het weer zover dan zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Losser. Centrum Management Losser (CML) staat garant voor de intocht. Alle ondernemers van het centrum in Losser betalen een bijdrage voor de centrumactiviteiten. Hierdoor kan de Sinterklaasintocht in Losser groots gebracht worden. Sinterklaas zal in zijn prachtige pak stralend in Losser verschijnen. Ook neemt hij de professor Piet en brandweerpiet mee naar Losser. Samen met ruim 60 zwarte Pieten zal hij een bezoek brengen in Losser. Fiets pieten, muziek pieten, acrobaat pieten, klim pieten en natuurlijk de luister pieten en de cadeautjes pieten, te veel om allemaal op te noemen.

Vanaf 13.00 uur zullen de pieten hun kunsten vertonen bij de Oale Toren op het Martinusplein. De pieten zullen weer abseilen vanaf de Oale Toren (zeer spannend). Op het grote podium staat de DJ Piet die de moderne Sinterklaasliedjes zal draaien voor de kinderen. Body Home zal een demonstratie verzorgen op een mix van verschillende Sinterklaas hits.

Sinterklaas zal om 13.15 uur worden binnengehaald zoals we dat van hem gewend zijn. Na het welkomstwoord door de burgemeester zal Sinterklaas rond 14.00 uur aan zijn rondgang door het dorp beginnen. De burgermeester zal Sint vergezellen in een cabrio tijdens de rondgang.

Route rondgang: vertrek Martinusplein, Sint Maartenstraat, Kerkstraat, de Brink hier zal Sinterklaas de cabrio verlaten en te voet verder gaan. Sint wordt persoonlijk op de Brink ontvangen en zal hier een half uur blijven. Daarna stapt hij weer in de cabrio in de Brinkstraat. Hierna vervolgt hij zijn rit naar de Teylersstraat, het Raadhuisplein en het eindpunt is het gemeentehuis. Hier zal de Sint rond 14.30 uur arriveren.

Na afloop van de rondgang zal Sinterklaas nog een rondje in de draaimolen op het Raadhuisplein samen met zijn Pieten meedraaien. Tevens is er voor de kinderen een suikerspin of een andere versnapering te koop bij de draaimolen.

Van 14.45 tot 15.15 uur geeft Sinterklaas een receptie in Grand café Smit aan de Brinkstraat te Losser. De Sinterklaasstoel uit Spanje wordt hier geplaatst, zodat de Sint alle tijd voor de kinderen heeft. Hier kunnen prachtige foto’s worden gemaakt van de Sint en de kinderen. De tekeningen kunnen persoonlijk aan de Sint worden afgegeven. Om 15.30 uur zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Café ’t Raedthuys, ook hier is weer voldoende gelegenheid om Sinterklaas te verwelkomen. Om 16.00 uur zal Sinterklaas vertrekken naar zijn Sinterklaashuis om bij te komen van deze vermoeiende, maar prachtige dag.

Tijdens deze koopzondag zijn vele winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Net als afgelopen jaar krijgt de Sinterklaasbonnenactie weer een vervolg. Vanaf 19 november zal de actie bij de winkeliers van Losser van start gaan. U heeft kans om de helft van uw aankoopbedrag terug te winnen. De spelregels staan vermeld op de enveloppen die in de winkels verkrijgbaar zijn en op de website van CML.
 
Links
Nieuwsbrief.png
VVV_DeLutte-Losser-Beuningen_logo.jpg
downloads.png
cover.jpg